Mercedes-Benz, Enerji Depolama

Fayda sadece Çevre için değil, kullanıcı için önemli avantajlar...

Herkesin peşinde koştuğu özgürlük sadece otomobil dünyasında değil elektrik ve depolama ihtiyacı alanında da enerji depolama ünitesiyle sunulmaktadır.
Yenilenebilir enerji kaynakları ve lokal enerji depolama kombinasyonu ile konut sahibi tüketici daha bağımsız bir yaşam elde edebiliyor.
Perakende zincir mağazaları, endüstri ve tarım kuruluşları yüksek olabilen enerji sarfiyatlarını karşıladıkları gibi enerji maliyetini düşürme olanağı elde ediyorlar.
Lokal enerji depolama imkanıyla enerji sağlayıcı kuruluşlar "enerji verimliliği", "akıllı ev" ve "yeşil elektrik alanlarında yeni teklifler sunabiliyorlar.

Bir bakışta; Mercedes-Benz enerji depolamanın Faydası

Uzun kullanma süresiyle oldukça güvenilir Lityum-iyon teknolojisi
Modüler sistem yapısı isteğe göre kurulum
Enerji kaynaklarında tasarruf
Büyük bir enerji bağımsızlığı
Mercedes-Benz kalitesinde "Alman Malı"

Mercedes-Benz enerji depolama ?

Enerji depolama geleceğin anahtar konularından biridir. Mercedes-Benz enerji depolama ünitesiyle firmalara ve konut sahiplerine enerji kaynaklarından tasarruf etme ve kendi enerjilerini güvenle yönetme imkanını sunabiliriz. Bağımsız ve daha verimli olabilirler.

Mercedes-Benz in geliştirdiği enerji depolama ünitesi araçlarda en yüksek güvenlik ve kalite ihtiyaçlarına karşılık vermektedir. Konut için 2,5 kWh iş yerleri için 5,9 kWh kapasiteli batarya modülleri bir Daimler firması olan Deutsche Accumotive tarafından en modern üretim metodlarıyla üretilmektedir. Konut için 8 modüle kadar modül kullanımı ile 20 kWh enerji depolama kapasitesi kullanılabilir. Ticari ve endüstriyel uygulamalar talebe göre ölçeklendirilir.

Konut tipi batarya
Teknik Datalar
Batarya kapasitesi
2,5 kWh (1 modül) dan 20 kWh (8 modül) a kadar
Çalışma voltajı 39.0 V - 54.6 V
Deşarj derinliği % 100
Toplam şarj sayısı 4000 şarj (Başlangıç kapasitesinin %80 kadar çalışma süresi)
Hücre teknolojisi Li iyon (Nikel, Mangan, Kobalt)
Sistem verimi >% 97
Sürekli ölçüm 1.2 kW (25 A)
AC / DC coupled Sisteme bağlı (AC / DC coupling yapılabilir)
1/3 Faz Sisteme bağlı olarak 1/3 faz mümkündür
Ağırlık yaklaşık 28 kg
Boyutlar 46.3 x 42.5 x 29.5 cm (1 modül)
Kurulum Zemin üzerine veya duvara
Toz ve Su koruma IP22
Ortam sıcaklığı +5 °C ile +45 °C
Ölçek 1 ile 8 modül (2.5 kWh tan 20 kWh a kadar), daha büyük kapasite uyarlanabilir
Uyumlu invertor SMA Sunny Island 3.0 M, SMA Sunny Island 6.0 H
Tavsiye edilen sarfiyat Herbiri 2.5 kWh 2 modül (yani 4,650 kWh/a elektrik sarfiyatı)
Garanti 24 ay
7-yıl akım-değeri garantisi (fulfils the requirements of the KfW “Speicher” programme for renewable energy)
Broşür

Batarya teknolojisi nereye geldi ?

Önceleri Lityum-iyon bataryaları özellikle tüketici elektroniğinde kullanılırdı.
Günümüzde elektrikli ve hibrit araçlarda kullanılıyor. Daimler; 70' lerin sonlarından beri batarya ile çalışan araçların araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıyordu. Li-iyon teknolijisinin hibrit araçlarda kullanılmaya başlamasıyla temel mücadele; yüksek güç yoğunluğu ve yüksek voltajın nasıl küçük bir araç bataryassı hacmine uygulanacağı olmuştur. Anılan ürün özellikleri Daimleri, sistem maliyeti, ağırlığa karşı enerji ve performans, müşteri ihtiyaçları ve güvenlik gibi diğer kriterleri karşılayan Li-iyon batarya geliştirilmesi yatırımına yöneltti.

Lityum-iyon bataryası nedir ?

Lityum-iyon bataryalar elekrokimyasal enerji depolama sistemleridir. Batarya şarj edildiğinde elektrik enerjisi kimyasal olarak depolanır. Bütün Li-iyon bataryalar iki elektrod (+/-), bir separatör ve elektrolitten oluşan aynı yapıyı paylaşır. Elektrodlar ve malzeme (aktif malzeme olarak bilinir) reaksiyona katılırlar. Bakır negatif elektrot (anot) kondaktör ve grafit çok bilinen aktif materyal olarak kullanılır. Katot (+) için çoğunlukla Alüminyum folyo ve çeşitli metal oksitler, fosfatlar aktif materyal olarak kullanılabilir. İki elektrot bir sepeartör yardımıyla elektriksel ve fiziksel olarak birbirinden ayrılır. Seperatör iyonların temasına izin verirken elektron transferini engeller. Aktif materyal ve seperatör elektroit tarafından kaplanmış durumda olup görevi elektrotlar arasında iyon transferini sağlamaktadır.

Hücreler arasındaki farklar nelerdir ?

Enerji bataryası araştırma ve geliştirmesinde odaklanılan nokta en yüksek enerji yoğunluğu elde etmektir. Bu hedefe, elektrot üzerinde daha kalın aktif materyal ve daha ince kondaktör folyosu uygulamak suretiyle ulaşılmıştır. Bu tip hücre 50 Ah civarında kapasiteye sahip olur. Maksimum akım kapasiteden daha küçüktür. Bu tarz hücreler elektrikli araçlarda uygulama alanı bulmuştur.

Diğer taraftan batarya performansı şarj ve güç sağlarken maksimum performans için optimize edilir ve batarya bu sebeple minimal iç direnç ihtiyacı gösterir. Buna ulaşmak için elektrot üzerinde daha ince aktif materyal ve daha kalın kondaktör uygulanır. Böylece hücrede daha düşük enerji yoğunluğu ölçülür. Yani 5-10 Ah kapasiteye sahip olur. Böylece hücre çok geniş akım taşıyabilir ve hibrit taşıtlarda kullanılmaya uygundur. Hibrit ve elektrikli araç kombinasyonu durumunda hücreler her ikisi yani performans hücresi ve enerji hücresinden yapılmıştır ve kapasiteleri 20 Ah civarındadır.

Karbonkale Enerji

 

rüzgar türbini, güneş enerjisi, yenilenebilir enerji, temiz enerji, yeni enerji, rüzgar enerjisi, türbin, ev tipi, konut için, otel için, sessiz rüzgar türbini, apartman için, ucuz rüzgar türbini, fotovoltaik, güneş, fabrikalar için, yüksek binalar için, çatı tipi, rüzgar, karbon emisyonu, ucuz elektrik